Як  правильно обрати та презентувати подарунок  начальнику

Егеееж… В цій справі все важливо − і ЩО дарувати, і ЯК дарувати. Найголовнішим фактором для вибору подарунка є, звичайно, стать начальника:чоловік чи жінка. І керуйтесь тезою, що «начальник − теж людина і ніщо людське не є для нього чужим». Розуміючи це, Ви оберете найбільш доречний подарунок, який буде також приємним для вашого гаманця. Незайвим буде дізнатися деякі правила і норми етикету, що стосуються процесу дарування і самого подарунку босу.

Приводів одарувати людину (а ми вже прийняли як даність, що начальник − теж людина) в календарному році велика кількість. Основні − день народження, ювілей, річниця, день фірми і т.п. До речі, в США є окреме свято − День Боса. Скільки грошей можна витратити на подарунок, щоб не здаватись скупердяєм, але й не поставити в незручне становище себе і того, хто отримує подарунок зайвою дорожнечею подарунка? У тих самих США будь-який подарунок, що коштує більше 20 доларів, буде вважатись хабаром! До речі, є нюанс для українських чиновників, закон забороняє приймати держслужбовцю (крім близьких родичів) подарунок дорожче 1900 грн. Але цієї суми цілком достатньо для вибору шикарного і потрібного презенту з каталогу інтернет-магазину 3 Карата. В межах цієї суми - подарунки з ціною до 2000 грн: срібні авто-брелоки, кулони, затискачі для грошей, срібні чарочки-наперстки для міцних спиртних напоїв. Цікаво, що отримання подарунка дорожче, особливо від колективу дорожче зовсім не означає, що він буде вважатися хабаром, але не виключені в наслідок санкції для держслужбовця. Загалом, скромність при вибір подарунка інколи навіть на користь. Якщо у вас таких стереотипів немає, то подарунок може і повинен бути досить дорогим і вишуканим. У той же час його вартість не повинна наближатись до розміру Вашого місячного окладу. Тим більш, часто подарунок дарується від усього колективу.

Затискач для грошей срібний 'Зодіак' Ювелірний інтернет-магазин 3Карата

Отже, Ви визначились з сумою, яку готові витратити − переходимо до варіантів подарунків. Якщо Ваш начальник − жінка, то обирати подарунок варто саме з цих міркувань. Це можуть бути чарівний годинничок на руку − як золотий, так і срібний. Також на ручку приємно буде надягти шикарний золотий браслет, прикрашений блискучими камінцями. Якщо Ви хочете подарувати прикрасу, але боїтесь не вгадати і розчарувати начальницю, то звичайні сережки-цвяшки, або кулончик на ланцюжку  − саме те, що потрібно! Бо така прикраса повинна бути у кожної жінки, вона підходить до будь-якого наряду і приводу. Багато хто з жінок дуже трепетно відносяться до ікон − і раді будуть поставити зображення святого в сріблі на стіл або помістити у салоні свого автомобільчика спеціальну автомобільну ікону. Бокали − срібні, в гарній упаковці − без сумніву, подарують радість будь-якій жінці і налаштують її на романтичний і доброзичливий лад. Для тієї, хто полюбляє пити чай або каву корисним і практичним подарунком стане чайний набір із срібла або ж кавовий сервіз все з того ж благородного металу. До речі, такий подарунок незайвим буде доповнити оригінальним сортом дорогого чаю або вишуканої кави. Дуже приємним буде і подарунок у вигляді мельхіорового набору столових принадiв, бо така річ завжди стане у нагоді у господарстві й подарує радість усій родині Вашої начальниці, а що ще жінці потрібно? Не дуже вдалою буде ідея подарувати жінці дорожній органайзер для прикрас, косметику або парфуми − вона сама краще знає, що їй потрібно! Обов’язково прочитайте і наступні рекомендації, бо ж не всі подарунки можна розділити за гендерними ознаками!

Стильна скринька для зберігання ювелірних виробів Ювелірний інтернет-магазин 3Карата

Якщо Ваш начальник − чоловік, то він буде щиро радий, якщо Ви, вгадавши його смак (це нескладно, просто придивіться до обстановки в його кабінеті, до його одягу), піднесете йому вишуканий бізнес-сувенір, що гармонійно впишеться в фен-шуй його робочого кабінету. Наприклад, якщо Ваш начальник відноситься до людей, що палять, або ж часто приймає в себе людей, що не проти попускати дим в його кабінеті − то напевно він оцінить подарунок у вигляді оригінальної срібної попільнички. А як приємно буде начальнику підписувати важливі документи і договори красивою срібною ручкою, що була піднесена люблячим колективом! Якщо Ваш начальник користується такими принадами, як лупа або ніж для паперу − подаруйте йому їх у дорогому виконанні, наприклад, у сріблі з позолотою. Якщо хочете бути оригінальним і приємно здивувати начальника − можна обрати у якості презенту настільну погодну станцію, щоб людина завжди була готова до сюрпризів природи. Як варіант − органайзер, який приємно поставити на стіл у кабінеті, щоб усі дрібнички були під рукою. Девіз будь-якої ділової людини: час − то гроші, а гроші краще скріплювати срібним затискачем. Хорошим рішенням буде подарувати частинку затишку босу − презентувати йому красиву настільну лампу, яка буде зігрівати його своїм рівним м’яким світлом у робочому кабінеті, а, можливо, й вдома! А хочете здивувати боса по-справжньому? Презентуйте йому щось дуже особливе, як, наприклад, глобус у повітрі − він буде хвалитись цим настільним дивом перед усіма гостями свого кабінету.

Срібні брелоки на авто та зодіаки Ювелірний інтернет-магазин 3Карата

У кожного великого начальника є свій автомобіль. И як кожна нормальна людина, він його обожнює! Погрійте цю частинку його серця − подаруйте йому брелок з емблемою його залізного коня! Багато хто, до речі, колекціонує не тільки автомобілі, але й їх зменшені копії. Поповнити колекцію чого б то не було − мрія будь-якого завзятого «збирача». Якщо Ваш бос з таких − то, наприклад, маленький автомобіль BMW із срібла, що поповнить ряди собі подібних, стане приводом для щирої радості.

А як легко вибрати з великої кількості срібних статуеток, що виготовляють в наш час, ту, що підходить за смислом або по духу в якості подарунку босу! Це може бути зображення Феміди або Юстиції, Джокера, повара, Діоніса, політичних діячів, мисливця, шахтаря, тризуба, янгола, Меркурія…

А яке захоплення викличе у любителя шахових турнірів, які, до речі, вельми корисні для розвитку логічного мислення, шахова дошка із срібними фігурками!

З подарунком релігійного характеру треба бути максимально обережним і тактичним. Якщо Ви добре знаєте боса − можливо, зрозумієте, що подарунок у вигляді інкрустованої Святої Книги буде дуже доречним. Якщо ж Ви в цьому не впевнені, то не варто ризикувати. Віра − дуже інтимне питання. Можливо, краще зупинити свій вибір на чомусь більш нейтральному, проте корисному для здоров’я − це може бути іонізатор у вигляді золотої рибки або якої-небудь іншої форми. Можна дарувати його з побажанням, як-то кажуть росіяни, «сбычи мечт», бо ж золота рибка саме це й символізує!

Ось і дійшли ми до того, ЯК піднести начальникові подарунок. Варто відмітити, що тільки 1% людей негативно або упереджено відносяться до подарунків від підлеглих. Решта дуже люблять увагу і презенти! Тому обдаровувати Ви можете, без остраху бути неправильно зрозумілим. Головне − щира посмішка і доброзичливий настрій, без натяку на підлесливість або бажання отримати вигоду від своїх дій. Єдине, що може і повинно Вами керувати − бажання зробити своєму босові, який, як і всі ми, а може й більше, може бути засмиканим, знервованим і злим, але при цьому продовжує залишатись звичайною людиною, з такими ж турботами, радощами і жалями, як і решта людей. Так чому б не подарувати вкупі з купленим презентом і частинку душевного тепла − того, чого не отримати хоч за які гроші?

2019 @Інтернет-магазин «3 Карата»

Усі права захищено. Використання матеріалів повинно супроводжуватись робочим посиланням на джерело.