Щасливі дорогоцінні камені вашого Зодіаку

З давніх-давен люди вважали, що природне дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння володіє внутрішньою чарівною силою і здатністю наділяти власника певними якостями, посилювати гідності й захищати від негативу навколишнього світу, несе в собі силу обдаровувати власника удачею і везінням. Найчастіше мінерали прив'язували до знаку зодіаку зодіаку або до місяця народження. Наприклад, згідно з легендами, зелені смарагди благотворно впливали на зір, а червоні рубіни зупиняли кровотечу, сапфіри допомагають прийняти правильне рішення, особливо в справах любові − напевно тому каблучка з сапфіром на заручини така популярна. Втім, сучасна людина схильна вірити в духовний та енергетичний вплив мінералів, не очікуючи фізичної допомоги від натуральних самоцвітів. Для скептиків, зауважимо, що не дарма корони королів сучасних і стародавніх держав була багато прикрашені дорогими каменями, − завдання було вберегти правителя від змов, примножити багатства, подарувати спадкоємців і перемоги в боях. До речі, давайте згадаємо про знамениту Шапку князя Мономаха з синіми і жовтими сапфірами, рубінами (за старих часів їх називали яхонти, а зараз − корунд), шпінеллю, смарагдами і перлами − адже її так ніхто і не зміг одягти після його смерті.

Збіг чи містика? Великий цар Соломон вірив в силу каменів, обдаровуючи кохану Суламіф безліччю прекрасних прикрас, він розповідав о сила і магічних властивості самоцвітів: «Цю каблучку зі смарагдом ти носи постійно, кохана, тому що смарагд − улюблений камінь Соломона... якщо подивитися на нього з ранку, то весь день буде для тебе легким», «Ось анфракс (гранат), священний камінь землі Офір, − говорив цар. − Він гарячий і вологий. Глянь, він червоний, як кров, як вечірня зоря. Носить його забирає владу над людьми. Він лікує серце, мозок і пам'ять. «Цар всіх каменів − камінь Шамір. Греки називають його Адамас (Алмаз), що означає − нездоланний. Він міцніше всіх речовин на світлі й залишається неушкодженим в самому сильному вогні. Його також надягають воїни на ліву руку, вирушаючи в бій» (О. Купрін «Суламіф»).

А великий алхімік Гермес Трисмегіст в своїй праці «Смарагдові скрижалі Гермеса» описує рецепт приготування філософського каменю, до речі, голівудські продюсери до сих його шукають в своїх блокбастерах, але поки безуспішно :).

Цікавий факт − християнська церква особливо в період середньовіччя вважала праці стародавніх астрологів язичницькими забобонами і активно спалювала в вогнищах не тільки магів, але цілий бібліотеки древніх дослідників про взаємодію планет і дорогоцінного каміння, а також їх вплив на долі і здоров'я людей, при цьому до наших днів дійшов календар архієпископа Рейнського Марброда, в якому позначається, в який місяць який з дорогоцінних каменів ставати потужним амулетом, і яку користь несе власнику. Архієпископ, без сумніву, користувався стародавніми рукописами, коли писав латиною трактат про 70 мінералів, місцях видобутку, зовнішні характеристики, їх лікувальної і магічну силу. Про це і ми зараз поговоримо в цій статті.

Як визначити свій щасливий камінь за датою народження?

Є дві системи визначення дорогоцінних каменів удачі:

  • за знаком зодіаку;
  • за місяцем народження.

Слід сказати, що обидві системи перетинаються. Звичайно, найточнішим буде ваш особистий гороскоп, який враховує положення планет в момент народження, але частіше за все ви самі інтуїтивно тягнетеся до певного каміння, не завжди усвідомлюючи, що вам потрібна їхня допомога і підтримка. Принцип дії дорогоцінних каменів і планет по зодіакальним знакам полягає в певній властивості планети, вони тисячі років впливали і наповнювали своєї чітко визначеною енергетикою природні мінерали, що видобуваються з надр − принаймні в древніх лапідаріях (санскриті) викладена така залежність. Звичайно, для того щоб цей вплив дійсно став корисним, потрібно навчитися правильно використовувати і підбирати камені. Як же не загубитися в масиві різних систем і думок? Ми схильні дотримуватися системи, прийнятої в 1912 році, на з'їзді Національної асоціації ювелірів, яка була з часом незначно вдосконалена. Вона включає в себе і зодіак, і місяць народження.

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку КОЗЕРОГ
з 22 грудня по 19 січня

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Козерогам допомагають: агат, аметист, олександрит, берил, гагат, бірюза, гранат, кремінь, кошаче око, коралл, моріон, малахіт, нефрит, оливін, обсидіан, опал, онікс, піроп, раухтопаз, рубін, сердолік, селеніт, соколине око, турмалін, тигрове око, хризопраз, яшма і циркон.

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку ВОДОЛІЙ
з 20 січня по 19 лютого

Водолію благоволять: агат, аметист, аквамарин, берил, гіацинт, бірюза, гранат, перли, демантоїд, смарагд, кремінь, рожевий кварц, корал, нефрит, лазурит, обсидіан, сапфір, опал, сардонікс, сердолік, смарагд, спессатин, соколине око, уваровіт,флюорит, кришталь, хризопраз, яшма і цитрин.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку РИБИ
з 20 лютого по 20 березня

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

До Рибам традиційно відносять: адуляр (місячний камінь), аметист, амазоніт, аквамарин, біломорит, олександрит, берил, гагат, бірюза, демантоїд, корал, перли, кахолонг, моріон, лазурит, морганіт, нефрит, опал, оливін, сапфір, сердолік, селеніт, смарагд, соколине око, хризоліт, тигрове око, хризопраз, евклаз і шпинель.

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку ОВЕН
з 21 березня по 19 квітня

Камені удачі і везіння для Овнів: алмаз або діамант, аметист, амазоніт, берил, гранат (родоліт), бірюза, олександрит, перли, кварц, корал, лабрадор, лазурит, онікс, рубін, родоніт, хризопраз, хризоліт, бурштин, гірський кришталь.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку ТІЛЕЦЬ
з 20 квітня по 20 травня

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Тільцям краще носити у ювелірних прикрасах: агат, амазоніт, авантюрин, беріл, биче око, бірюзу, гагат, рожевий кварц, смарагд, білий корал, кахолонг, кремінь, малахіт, лазурит, нефрит, родоніт, онікс, рубін, селеніт, сапфір, сердолік, топаз, тигрове око, хризопраз, голубий шпат, циркон, яшма.

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку БЛИЗНЮКИ
з 21 травня по 20 червня

Близнюкам порекомендують звернути увагу на: агат, аметист, олександрит, берил, гіацинт, бірюза, перли, кремінь, смарагд, корал, родоніт, нефрит, сардонікс, селеніт, сапфір, сердолік, топаз, тигровій очей, уваровіт, хризопраз, флюорит, кришталь , хризоліт, цитрин і яшма.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку РАК
з 21 червня по 22 липня

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

До зодіакальні Раки відносяться: агат, адуляр, авантюрин, аквамарин, аметист, амазоніт, біломорит, бірюза, берил, гагат, гематит, геліотроп, перламутр, корал, смарагд, кошаче око, моріон, місячний камінь, обсидіан, нефрит, онікс, родоніт, опал, рубін, сердолік, ростерит, соколиный глаз, хризопраз, топаз, евклаз і хризоліт.

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку ЛЕВ
з 23 липня по 22 серпня

Левам краще вибрати прикраси з такими каменями: авантюрин, биче око, берил, геліодор, геліотроп, гранат, гіацинт, демантоїд, золотий кварц, смарагд, кремінь, онікс, нефрит, опал, рубін, родоніт, сардонікс, топаз, сердолік, хризопраз, кришталь, хризоліт, циркон, бурштин, цитрин, шпінель.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку ДІВА
з 23 серпня по 22 вересня

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Дівам підходять: агат, берил, діамант, бірюза, гранат, кремінь, смарагд, корал, лабрадор, котяче око, нефрит, опал, онікс, родоніт, селеніт, сапфір, сердолік, хризоліт, тигрове око, хризопраз, кришталь, яшма і цитрин.

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку ТЕРЕЗИ
з 23 вересня по 22 жовтня

До Терезам відносяться: агат, аметист, алмаз, берил, бірюза, демантоїд, гагат, смарагд, кахолонг, димчастий кварц і рожевий кварц, корал, лазурит, кремінь, малахіт, нефрит, моріон, опал, родоніт, олівін, гіпс, соколине око, сердолік, турмалін, фенактіт, уваровіт, флюорит, хризоліт, хризоберил, хризопраз, кришталь, цитрин, циркон і яшма.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку СКОРПІОН
з 23 жовтня по 21 листопада

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Скорпіонам щастить з такими каменями: агат, аквамарин, адуляр, олександрит, аметист, амазоніт, беломорит, бірюза, берил, гагат, гранат, гематит, димчастий кварц і темний непрозорі кварци, котяче око, корал, лабрадор, моріон, малахіт, опал, сапфір, рубін, селеніт, зміїний, сердолік, топаз, хризопраз, турмалін і яшма.

Щасливі дорогоцінні камені астрологічного знака зодіаку СТРІЛЕЦЬ
з 22 листопада по 21 грудня

Стрільцям краще вибирати вироби з мінералами: аметист, бірюза, берил, гіацинт, гранат, смарагд, демантоїд, блакитний кварц, корал, кремінь, лабрадор, нефрит, лазурит, сапфір, селеніт, сардонікс, сердолік, обсидіан, соколине око, олівін, тигрове око, онікс, танзаніт, хризопраз, топаз, хризоліт, бурштин, чароїт, яшма.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Вибір каменю в ювелірну прикрасу по стихії: земля, вогонь, вода, повітря

Чотири стихії, за якими розподіляються знаки зодіаку, впливають на характер і ювелірні смаки в кольорі золота, дизайн виробів і вибір каменів. Якщо ви хочете зробити подарунок − сюрприз до Дня народження, для початку визначтеся з його знаком зодіаку і стихією, якій цей знак відповідає, а далі - з камінням в прикрасах, а якщо вам складно - проконсультуйтеся з менеджерами консультантами ювелірного інтернет-магазину 3 Карата.

  • Вогонь (овен, лев, стрілець)
  • Земля (тілець, діва, козеріг)
  • Повітря (близнюки, терези, водолій)
  • Вода (рак, скорпіон, риби)

Вогонь. Ювелірні прикраси стихії «вогонь» в основному виконані з червоного (рожевого) золота або з'єднанням декількох відтінком металу.

Гарні будуть ланцюжки, браслети, каблучки і сережки «Трініті» без каменів, а також золоті вироби з вогненними камінням: гранатами, рубінами, рожевими топазами і т.п.

Земля. Ювелірні прикраси цієї стихії повинні бути об'ємними, глянцеві поверхні поєднуються з матовими і фактурними; переважні мотиви флори і фауни, а також вставки агату, сердоліку, бірюзи, рубіна або перлів.

Повітря. Тонкі, витончені, легкі золоті каблучки і кулони з декором у вигляді сіточки, ажурні, мереживні дизайни з невеликими блакитними і зеленими каменями: топаз, аквамарин, перли, смарагд. Вироби повинні бути легкими, наприклад, тонке кольє кулон на ланцюжку з одним каменем.

Вода. Прикраси з хвилями, складками, хвилясті ланцюга, золоті сережки-підвіски з гронами з гірським кришталем, берилами, опалами, смарагдами, намиста перлів та коралів, великі камені огранювання «кабошон», наприклад, місячний, що нагадують природне огранювання морської гальки.

Чому ми іноді не можемо носити подаровану нам прикрасу? Адже людина старалась для нас: вибрали в ювелірному магазині, купували, іноді це дуже дорогі прикраси. Багато хто не вірить, але натуральні камені сильно впливають на енергетику, психіку, тонке тіло. Правильно підібраний камінь буде допомагати, заспокоювати, приносити удачу і душевну гармонію, а неправильно підібраний викликати дискомфорт, проблеми зі здоров'ям, можуть страждати і інші сфери життя − фінансова, особиста і т.д.

Причини цього можуть бути різні, але найчастіше люди не підозрюють про те, що причина проблем в неправильно підібраному камені (прикрасі, персні, кулоні), так само важливе правильне носіння: жінці онікс краще носити в сережках, хризоліт − на середньому пальці, і т. д. Але про це буде окрема стаття.

Автори: відділ контенту та дизайну 3 Карата @Інтернет-магазин «3 Карата» 

3 Карата інтернет-магазин | Усі права захищено