Посуд зі срібла: розкриваємо секрет популярності

Популярність срібного посуду дивує нас у 3 Карати вже 15 років, причому ми відзначаємо тільки попит на келихи, глеки, чарки, заварники та іонізатори зі срібла 925 або 830 проби. В чому секрет? Напевно у відчуттях, емоційних та смакових, які дарують поціновувачам ці ювелірні вироби.

А скажіть, адже іноді вам хочеться вранці одягнути атласний халат і вийшовши до передпокою гаркнути: Петько! Обідати! Сісти з газетою, як професор Преображенський, за стіл сервірований срібним посудом. Це і є поклик «шляхетної» крові, і це не легко – так! Ви не пройдете повз срібний посуд? Ви небайдужі до правильного сервірування? Вас бісить якщо хтось «чавкає» і ви навіть на пікніку не бажаєте їсти із пластику. Ось воно!

Поважне ставлення до дорогого посуду сягає корінням у століття, коли «спокушати і випити зі срібла» могли лише обрані, тобто, люди «блакитної крові», хоча саме срібна стопка була у кожного поважного запорізького козака. Тому срібна склянка або кухоль з гарним малюнком асоціюються з шиком та аристократією, і якщо вибираєте срібло на подарунок – не сумнівайтесь!

Что такое современная столовая посуда из серебра?

У наш час срібло у чистому вигляді використовують рідко, в основному – сплави срібла та міді. Проба срібла залежить від співвідношення сторонніх металів і коливається від 750 до 925 проби. Чим світліший виріб, тим вища проба срібла, чим жовтіший – тим нижчий. У нашому магазині в основному представлений посуд 925 та 830 проби. Слід звернути увагу, що чим вище проба – тим м'якший метал, але дешевша ціна за грам. Багатьом не подобається процес окислення срібла, який робить посуд ніби покритим чорнінням, але насправді це свідчення того, що посуд справді зроблений з благородного металу. Щоб відстрочити неминуче потемніння срібних виробів, їх покривають сріблом 999 проби або родієм. Але родієве покриття заважає корисної для здоров'я іонізації води, про що ми поговоримо далі.

Чим корисний срібний посуд?

Цей чудовий метал дезінфікує, надає приємного смаку воді та напоям. Бактерицидні властивості води, настояної на шматочку аргентуму, були відкриті ще за часів античності, - знатні люди користувалися срібним столовим посудом для зміцнення імунітету організму різним хворобам. У Середньовіччі, вчені-алхіміки помітили, що якщо людина регулярно п'є «срібну воду» - вона менша, ніж інші, схильна до інфекційних захворювань, це пов'язано з антисептичними властивостями іонів срібла. Але наші дні срібло часто використовують у ролі антисептика, наприклад для дітей – срібна чашка для дитини захистить її від бактерій та мікробів та зробить смак їжі приємнішим. А ось у церквах здавна використовується посуд із срібла для різних церемоній, а у воду для хрещення малюка кидають срібну монету.

Поціновувачі дорогих міцних спиртних напоїв дегустують імениті коньяки або вина зі срібних келихів, також смак шампанського зі срібного фужера ні з чим не порівняти!

Чек-лист зі зберігання та догляду за столовим посудом зі срібла

Срібний посуд в інтернет-магазині 3 Карата, виготовлений за допомогою сучасних технологій зі срібла 925 проби, деякі покриті родієм або сріблом 999 проби, завдяки цьому він не покриється окисленням при правильному догляді. Хоча окислення – це не проблема, а навіть особливий шик!

Але, одне з найчастіших питань покупця, чому срібло швидко чорніє? Відповідаємо:

1. Мідь у сплаві. Сплав срібла має у складі багато міді, саме вона надає йому жовтуватий відтінок, взаємодіючи з сірчистими сполуками в повітрі. Чим вище проба, тим повільніше чорніє ваш срібний посуд.

2. Неправильно зберігайте. Якщо ви зберігаєте срібло на кухні, у шафі над пічкою або мийкою, де неминуча вологість та випаровування, то посуд із срібла темніший швидше. Також срібні тарілки, глеки або прилади не дружать з деревом через смол і пластиком, яким покривають меблі з ДСП. А де зберігати? Читаємо далі.

3. Неправильно миєте. Про це читаємо у нашому чек-листі.

4. Продукти, що містять сірку. Їх багато, найпопулярніші: яйця, часник, рис, цибуля, риба та морепродукти, фісташки, броколі, молоко, майонез. Так, скажете ви, а як же ікорниці? Але ж ви не поставите ікорницю із залишками ікри після бенкету в холодильник?

І ще ми дуже любимо своїх клієнтів і даруємо спеціальні серветки охочим купити срібний сервіз, набір келихів або стопок, підстаканник або срібний заварник, який зробить чай ще більш запашним!

Отже, простий та легкий догляд за столовим сріблом та посудом!

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Зберігаємо столове срібло у темній шафі на шматку білого полотна, на чистій сухій скляній полиці або (ідеальний випадок) у футлярах із оксамиту чи шовку.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Миємо в теплій воді без миючих засобів або спеціальним засобом для миття срібного посуду, обполіскуємо холодною водою. У жодному разі не можна мити в посудомийній машині.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Важливо! Після миття посуд треба відразу витерти, щоб уникнути впливу металів та солей, які є у водопровідній воді на срібло. Насухо витираємо м'якою серветкою.

Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Милуємось!

І так, відчуття від ковточка коньячка зі срібної стопки – невимовні, приємне печіння розливається по грудях і хочеться гаркнути: «Петько, піди сюди, стерво! Пан хоче обідати!»

© 3 Карата | Всі права захищені

Всі права захищені. Використання матеріалів блогу має супроводжуватись робочим посиланням на джерело.