Як правильно вибрати срібну кав'ярницю: вивчаємо тонкощі

Отже, ви вирішили порадувати своїх гостей чорною або червоною ікрою! Вітаємо! У Вас відмінний смак і Ваші друзі стануть вважати Вас чоловіком вишуканим, витонченим та заможним, адже червона, а вже тим більше чорний кав'яр, задоволення не з дешевих. Та що там й казати, − як на теперішній час це практично царська їжа!

То як же вірно подати ікру до столу?

Чому кав'яр прийнято подавати до столу в срібній ікорниці?

Є традиція намащувати багет, а зверху класти кав'яр, прикрашаючи гілочкою петрушки та шматочком лимона. Однак правильніше буде подати делікатес окремо в ікорниці. І на те є декілька причин.

І перша − це те, що намазуючи ікру на бутерброди, є ризик пошкодити крупинки. Тому ікра акуратно викладається на спеціальне блюдо − ікорницю, а поруч кладеться невелика ложечка для нагрібання ікри. Та навіть брати ікру з такого посуду потрібно спеціальним методом − зачерпуючи ложкою вертикально зверху вниз, щоб не роздавити ікринки.

Друга причина − естетично-гастрономічна. Серед досвідчених любителів вважається гарним тоном їсти ікру як самостійну страву, щоб інші продукти не «перебивали» смак цього чудесного продукту. А справжні гурмани вважають, що потрібно, поклавши ікру на язичок, прижимати ікринки до піднебіння, щоб вони лопалися, а потім, проковтнувши, довго насолоджуватися чудовим смаком.

Срібло підсилює смак!

Дуже важливо з чого саме робляться ікорниці, бо цей матеріал буває найрізноманітнішим. Є ікорниці зі срібла, з позолотою, зі скла, порцелянові та навіть з перламутру. Тому знайте ще одне правило подачі ікри на стіл: ложки, які подаються для накладання ікри, повинні бути зроблені з того ж матеріалу, що і Ваша ікорниця.

Срібна ікорниця Ювелірний інтернет-магазин 3Карата

Головне правило для вибору металевої піали те, що це не повинен бути ніякий інший метал, окрім срібла або золота. Це пов'язано з тим, що контактуючи з менш благородними металами відбувається окислення, і смак дорогого продукту псується, і навіть може залишатися неприємний металевий присмак.

Краще за все для святкового застілля буде купити срібну ікорницю, а до неї покласти маленькі срібні ложечки. Вважається, що срібло покращує смак ікри, допомагаючи йому «розкритися».

А яким же повинен бути розмір ікорниці?

Це головним чином залежить від кількості гостей. Вважається, що на одну людину в середньому потрібно від 25 до 50 грам цього смачного продукту, а розважливі європейські ресторатори вирахували, що норма на одну персону становить 28,5 грам. І як ви вірно здогадались, це приблизно одна унція. Що, замало?

Також ви повинні знати, що подати ікру до столу можна двома методами: по-російськи та по-європейськи. У першому випадку ікра подається без охолодження. У другому випадку ікорниця встановлюється в підікорніцу на колотий лід. Такий спосіб подачі обумовлюється історичним фактором. Адже ікра добувалася головним чином в Каспійській затоці, що дозволяло набагато швидше доставити її до царського столу, аніж до Європи. Таким чином, в Росії ікра була свіжіше, та охолодження не потребувала. Однак ви можете зустрічати згадки, що на особливо урочистих прийомах, ікру викладали в різьблені чаші з льоду.

В наші дні це більше традиція, ніж потреба. Тож якщо ви хочете подавати кав'яр до столу охолодженою, то у нас є і така ікорниця з підставкою, яку при бажанні можна замінити звичайною тарілкою з кубиками льоду.

Також Ви можете зустрічати срібні ікорниці з кришкою. Тож знайте, якщо ви збираєтесь використовувати цей посуд за призначенням, то кришка для нього не потрібна − такий продукт, як ікра, у відритому вигляді довго не зберігається і вживати його потрібно виключно свіжим. Однак ви можете подавати в срібній ікорниці паштети, морепродукти: мідії, креветки, восьминога, копчені вушка або навіть «заморську» баклажанну ікру.

А ось форму ікорниці ви можете вибрати на власний смак. Благо, їх існує величезна кількість − з рибками, русалками, крабами, восьминогами. Але що б ви не вибрали, можете бути спокійні: срібна ікорниця − найкращий вибір для сервірування такого елітного продукту, як ікра.

2016 @Інтернет-магазин «3 Карата»

Усі права захищено. Використання матеріалів повинно супроводжуватись робочим посиланням на джерело.