Про Кохання, Смарагдову Каблучку і Долю

Це історія про те, як жила була дівчинка і мріяла вона ... О ні. Чи не вийти заміж, не виграти мільйон, або злиток золота, хоча це було б дуже непогано! Це була особлива дівчинка, їй дуже хотілося якось одягти, але нііі, що не перлове намисто, а ... колечко з яскравим смарагдом. Іноді, проходячи повз сяючі вітрини ювелірних магазинів, вона прикипала поглядом до глибокого красивого кольору натуральних мінералів − овалів, квадратів, круглих, в діамантовою обсипкою не наважуючись просити пихатих продавців приміряти хоча б один виріб.

− Дивно, − думала вона, по дорозі на тролейбусну зупинку, − чому ці люди так себе поводять? Навіть страшно запитати у них, як приміряти кільце, не те, щоб купити! Ну ось, хто купить у байдужої воскової ляльки? Хоча, ох, напевно, це все одно дорого ...

Але пара трійка смарагдових каблучок іноді приходила в снах і притягувала, як магніт. Та так сильно, що, одного разу, побачивши оголошення про вакансію менеджера в ювелірний інтернет-магазин, вона, не вагаючись ані хвилини, відправила резюме.

− Що ви знаєте про ювелірні прикраси? − Це було перше запитання на співбесіді. Вона була чесною дівчинкою, тому вирішила, що правда − кращий вибір.

− Дуже хочу купити кільце з смарагдами, зеленими такими − твердо сказала вона і опустила очі.

− А продати? − запитав її суворий співрозмовник в окулярах.

− Думаю так.

− А як ви це зробите?

− Я скажу, що вони найкрасивіші в світі, і, одягши такий аксесуар, будь-яка дівчина буде відчувати себе ... щасливою, красивою! Королевою!

− Хм, відповів ейчар і задумався, схилившись на чек-листом якостей ідеального кандидата, − Вам треба буде багато вивчити, стати експертом в камінні. Ви в курсі?

− Я готова, буду, я почну зі смарагдів, можна?

Через місяць дівчина вже зі знанням справи консультувала покупців про те, що смарагди в кільцях з золота 585 проби бувають:

  • натуральні й гідротермальні;

  • дорогі прозорі й недорогі з безліччю включень;

  • яскраві м'ятні бразильські, колумбійські, а також африканські кольору морської зелені;

  • з смарагдовою огранюванням, яка дозволяє найкраще проявити насичений колір.

А через два місяці, вона точно, знала який дизайн кільця і огранювання смарагду вона хоче, і як підібрати форму під потреби клієнта.

− Підбираєте в подарунок жінці? А, вам кольцо з смарагдом на заручини? Краще класику, з дрібними діамантами або цирконієм в обсипання, буде розкішно!

− Колір золота? Білий в каблучці буде давати контраст, а жовтий − м'якість, по-європейськи буде виглядати, під 750 пробу.

− Великий камінь хочете? Овал? Для великого жіночого персня краще вибрати комбіноване золото.

− Якою буде колір каменів ?? Як вода на Мальдівах !! Чарівний!

Увечері, коли до кінця робочого дня офісі ставало тихо і безлюдно, вона гортала сторінки рідного он-лайн магазину, розглядаючи знову і знову фото золотих кілець з чарівним і нереально привабливим каменем смарагдом, знаходила то саме, бажане, яке колись побачила на вітрині . І звичайно, вона вже встигла побачити його вживу, приміряти і не раз радила купити ... Було дивно бачити, що на цій же сторінці в тому ж місті зараз сидить ще одна людина.

− Цікаво, − думала вона, − кому це потрібна «моя» прикраса?

.......

− Як все це складно, − бурмотав він собі під ніс, сидячи у іншому кінці міста, перебираючи он-лайн каталоги інтернет-магазинів знову і знову, але повертаючись до того самого варіанту, − добре, нехай буде це, сподіваюся, сподобається! Треба дізнатися хоч, а чи є колечко у наявності?

− Алло!

− Добрий день, інтернет-магазин 3 Карата ...

_____

Автор: Наталія Слюсар, головна фея дорогоцінних прикрас чарівного світу 3 Карата

© 3 Карата | Всі права захищені

Всі права захищені. Використання матеріалів блогу повинно супроводжуватись робочим посиланням на джерело.

Р. S. Ах, так. У цій історії щасливий фінал. І звичайно ж буде весілля, і сподіваємося, скоро дітлахи :)).
А нижче − колечка, які дуже подобаються героїні цієї історії.