Основні види плетіння золотих ланцюжків: огляд!

Про історію виникнення цієї прикраси відомо, лише, що це було дуже-дуже давно. Фрагменти даних аксесуарів були виявлені в скіфських гробницях, китайських скарбницях, на затонулих кораблях вікінгів, в єгипетських усипальницях. Золотий ланцюжок на шию вважався ознакою високого статусу, гідності й в той же час служіння.

Символіка ланцюжків з дорогоцінного металу включає в себе, здавалося б, суперечливі сигнали, які насправді лише роблять її багатогранною і гармонійною: для жінок носіння цієї прикраси вважалося символом подружнього союзу між Небом і Землею, для чоловіків − підтвердженням проходження своєму обов'язку.

Ланцюжки з золота і срібла також з давніх часів служили для носіння хрестиків, емблем та медальйонів. До речі, зараз теж − давайте згадаємо знамениті браслети з шармами, які носять для власника зашифровану інформацію про важливі події в житті. До сих пір існує традиція вручення почесних регалій на масивних ланцюгах, наприклад, імператори носили масивні нагрудні прикраси з емблемами земель. Ланцюжки для представниць прекрасної статі, як правило, мають більш витончену форму. Навіть, якщо мова йде про масивні аксесуари, вони створюються так, щоб мінімізувати реальну вагу. Наприклад, прикраса, яке візуально справляє враження 100 грамової, за рахунок порожніх ланок, насправді може важити 50, 30 і навіть 10 грамів.

На даний момент ланцюг із золота з магічного атрибуту перетворилася в must-have аксесуар. Ювелірні заводи виробляють такі прикраси сотнями тисяч, а модні будинки працюють над розробкою все нових видів і типів плетінь ланцюгів, щоб задовольнити запити споживачів чоловічої і жіночої статі. І все ж, незважаючи на тренд на утилітарність, ці прикраси зберігають в собі магічну привабливість. Далі ми розглянемо основні плетіння. Короткий огляд дивіться у відео, якщо бажаєте детально розглянути і вивчити − читаємо статтю далі.

Плетіння ланцюжків і браслетів: основні види

Більшість ланцюжків, які ми бачимо в каталогах і ювелірних магазинах, створюються за допомогою спеціальних заводських автоматичних верстатів. Однак деякі різновиди плетінь просто неможливо здійснити на такому обладнанні, в таких випадках використовується штампування, або ручна робота. Природно, купити ланцюжок, створений руками майстра, буде значно дорожче, ніж аксесуар заводського виробництва, навіть якщо мова йде про срібний ланцюжок − робота досить копітка і вимагає багато часу. Також перш, ніж замовити ювелірний виріб по фото, бажано дізнатися всі нюанси, наскільки його буде комфортно носити і чи варто турбуватися про його цілісності.

Якірне плетіння Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Якірне плетіння (якір): універсальний унісекс

Класичний варіант − ланки овальної форми, скріплені між собою. Виглядає лаконічно і елегантно, особливо, якщо це комбіноване золото 585 проби: біле з червоним або жовтим. Саме такий вид плетіння найчастіше використовується для чоловічих масивних ланцюжків під великий хрест або важкий кулон. Подвійний, потрійний або кручений якір, коли сплітається кілька рядів ланок − сучасні модифікації якоря. Тонкий якір − улюблений ланцюг будинку Тіффані, які вони використовують для витончених невеликих кольє, типу Love.

Плетіння Бельцер Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Плетіння Бельцер (ролло, Шопард): всі бренди люблять це

Більш ошатний варіант якірного плетіння, з «пузатими», круглими ланками був винайдений брендом Chopard, тому деякі називають його Шопард. Дани ланцюг підійде для розкішних ексклюзивних кулонів,які можна знайти в каталозі ювелірного інтернет-бутіка 3 Карата. Також не можна не відзначити комфортність цього ланцюжка в носінні за рахунок гладеньких колечок.

Панцирне плетіння Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Панцирне плетіння: елегантний блиск

Завдяки відшліфованим плоским ланкам, які кріпляться в одній площині одне до одного, нагадує елемент лицарських обладунків, тому вважається маскулінних декором. Хоча такі блискучі ніжнітонкі ланцюжки користуються попитом у якості ідеального подарунку саме для тендітної жінки.

Ланцюжки Снейк Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Ланцюжки Снейк (шнурок, змійка): сучасна жіноча класика

Якщо ретельно відполіровані ланки щільно прилягають одна до одної так, що стають схожими гнучку змію, − це плетіння снейк, зараз це фешенебельний жіночий тренд. Снейк може бути плоским, круглим або квадратним в розрізі. Популярність плетінню приніс бренд «Пандора» і його знаменитий браслет "снейк" з шармами.

Перекручені ланцюжки підвиду Сінгапур Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Перекручені ланцюжки підвиду Сінгапур: блищати і сяяти!

Жіночі золоті ланцюжки Сінгапур, додатковий блиск яких досягається, завдяки вигинів аксесуара, ланцюг ніби сам перекручується − це справжнє втілення шику. Через особливості шліфування, такі золоті вироби відмінно виглядають навіть через багато років активного ужитку.

Плетіння Лисячий хвіст і Візантія Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Плетіння Лисячий хвіст і Візантія: оригінально і незвично

У період свого розквіту Візантія славилася хитрою і ефективної дипломатією. Тому немає нічого дивного в тому, що плетіння з різного розміру ланок прийнято називати візантійським, хоча його авторство, швидше за все, належить римським ювелірам. Лисячий хвіст відрізняється односторонньою фіксацією різнокаліберних ланок. Втім, обидва різновиди виглядають масивно і в той же час елегантно.

Плетіння Бісмарк Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Плетіння Бісмарк (кардинал): вічно популярна класика

Це традиційно чоловічі золоті ланцюжки та браслети, де кожна ланка складається з декількох сплетених ланок, таким чином створюється ефект ошатної кольчуги. Іноді для їх створення використовуються різні кольори золота. Заради справедливості, треба зауважити, що серед дам чимало шанувальниць даного виду плетіння через його міцність.

Плетіння Троянда Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Плетіння Троянда − гламурно жити не заборониш!

Гламурна версія Бісмарка. Додаткові колечка перетворюють чоловічі обладунки на подобу ніжних пелюсток квітки. Дане плетіння більш характерне для золотих жіночих браслетів, воно не вимагає додаткових підвісок, виглядає ніжно і оригінально.

Плетіння Перлина Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Плетіння Перлина: ніжність в золоті

Витончені, круглі або овальні порожнисті кульки, які скріплюються між собою тонкою металевою ниткою. Такі ланцюжки виглядають особливо красиво, якщо носити їх в кілька рядів, як намисто. Діаметр кульок може бути різним.

Плетение рокко-барокко Ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Французька розкіш рокко-бароко: мрії про Ейфелеву вежу

Тренд початку 2000-х років − ланцюжки з трикутними, круглими і овальними ланками, що нагадують конструкцію Ейфелевої вежі. Поєднання таких аксесуарів перетворює будь-цибулю в шикарний і актуальний. Дане плетіння досі популярне, особливо серед чоловіків, і це не дивно, еге ж? :). Втім, є один мінус, − через гострі сегменти даний ланцюг не надто комфортний, тому в сучасних ланцюгах куточки й грані в даному ювелірному виробі "згладжують".

Вибирайте ланцюг до душі й носіть із задоволенням!

Автор: Ульяна Соломко, спеціально для ІМ 3 Карата

@Інтернет-магазин «3 Карата»

Усі права захищено. Використання матеріалів повинно супроводжуватись робочим посиланням на джерело.