Як підібрати правильні сережки за формою обличчя?

Сережки це найулюбленіша прикраса жінок. Так склалося історично, що прикрашати мочки жінки бажають вже багато тисяч років. І з тих пір кульчики зазнали чимало трансформацій, було багато удосконалень в типах застібок, кріпленні каміння, та й самій формі. Ми спостерігаємо за шикарними актрисами на червоних доріжках в розкішних сукнях і масивних діамантових сережках – та несамовито бажаємо опинитися на їхньому місці, ми рухалися б так само плавно і граціозно. Так, в повсякденному житті жінки воліють купити сережки непомітні і зручні, − скоріше віддаючи данину традиції, але мріють вони про грона із золота і каменів, спадаючих від вуха майже до плечей.

Але поспішаємо вас зупинити. Не завжди бажана прикраса здатна вас прикрасити. Так, у голлівудських дів є стилісти, які їм підбирають аксесуари, слідуючи простим правилам, − підбір сережок до овалу і кольором шкіри/очей, а також виходячи з сукні та зачіски. Так, є люди з виключно правильним овалом і гармонійними рисами обличчя, яким піде абсолютно все − від золотих цвяшків з діамантами до дорогоцінної біжутерії Сваровські яка звисає з вуха на 10-ть сантиметрів. Людей з правильними й ідеальними рисами обличчя не так багато, але неправильний овал ще не означає, що ваш вибір срібних чи золотих прикрас дуже обмежений. Давайте розберемося: ЯК вибрати сережки за типом обличчя?

Таблиця підбору типів сережок до форми обличчя

Основне правило: «Форма сережок не повинна повторювати форму обличчя»

Золоті сережки пусети гвоздики ювелірний інтернет-магазин 3Карата

Сережки для круглого обличчя

Якщо у вас кругле або повне обличчя, то швидше за все у вас злегка заокруглений лоб, широке підборіддя, а також є щічки, або друге підборіддя, які візуально розширюють обличчя на рівні скул. Придивіться до сережок з підвісками, не обов'язково дуже довгими, але вузькими. Гарно підійдуть сережки з камінням ограновування "бріолет" або типу «крапля». Вони візуально трохи видовжують обличчя. Спробуйте підібрати срібні чи золоті кульчики квадратної, трикутної або прямокутної форми, також, якщо ви можете похвалитися стрункою фігурою − спробуйте витягнуті ромбо-подібні сережки. А ось пусетами різних типів не радимо захоплюватися, така форма піде дівчатам тільки за умови, що вушка невеликі, видовжені, а самі пусети не овальні або круглі, а мають іншу форму і великі, із застібкою у верхній частині гвоздика, або видовжені сережки джекети. Однозначно, сережки-кільця різних типів не ваше. Також уникайте різних об'ємних грон чи китичок. А ось сережки-ланцюжки, видовжені на англійській застібці − то що потрібно!

Сережки для овального обличчя

Обличчя овальної форми, на відміну від круглого, звужується до лоба і до підборіддя. Особливо красива ця форма, якщо лоб не надто широкий і опуклий. Зазвичай щоки не надто виражені. Ура, вам пощастило! До цього типу обличчя підійдуть практично всі сережки пусети − усіляких мастей і розмірів, висячі, квадратні, круглі з англійською застібкою, підвіски, особливо добре виглядають сережки кільця. Але є нюанс − зверніть увагу на вашу мочку. Якщо мочка маленька, то великі сережки навряд чи її прикрасять, більше того − вони можуть розтягнути дірочку, а це вельми не естетично. Якщо вушка круглі чи стирчать− уникайте круглої форми сережок, є чимало інших форм сережок.

Сережки для ромбовидного обличчя

Якщо природа нагородила вас ромбовидної формою обличчя, підбирайте сережки, які візуально пом'якшують контури особи. Це можуть бути овальні або круглі сережки на мочці або звисають з неї. Якщо ви хочете сережки підвіски − то краще щоб вони були рівномірно широкими, і мали прямокутну або овальну форму, без звуження до низу. Будьте обережні з сережками на закрутці, якщо у вас великі або трохи відстовбурчені вушка, − можливо, все таки підібрати варіант застібки на гачку.

Трикутне обличчя

Зазвичай широкий лоб і звуження до маленького підборіддю характерно для трикутного обличчя. Якщо це ваше тип − уникайте сережок такий же форм, або вибирайте трикутник зворотної форми. Але все таки краще кругленькі, квадратні середнього розміру золоті сережки гвоздики. Також витончено виглядатимуть сережки − струмочки з 1 або декількома рядами каменів, які з'єднуються майстерними м'якими лініями металу. Будь-які завитки, орнаменти − буде дуже гарно. Також ви можете подивитися, що носила Нефертіті, єгипетські красуні мали саме таким типом особи і вміли підібрати прикраси.

Квадратне обличчя

Щоб визначити, що у вас квадратне обличчя − підійміть чуба, якщо він у вас є. Горизонтальна лінія росту волосся, а також широке, іноді важкувате підборіддя − це основні прикмети квадратного обличчя. Пом'якшити контури обличчя і округлити їх − головне завдання сережок, які повинні бути неяскравими і непомітними. Висячі трикутнички, струмочки, сережки з перлами здатні прикрасити таку пані. Зверніть увагу на видовжені сережки у вигляді крапельки на тонких витончених нитках − це ваші сережки! Якщо ви хочете подовжити обличчя, відмовтеся від квадратних і великих сережок. Також обережніше з різнокольоровими каменями, − краще, щоб сережки були монокольорові.

Особистий стиль: як правильно підібрати ділові сережки?

Напевно, ви читали статті, що молодим дівчатам можна це і те, а дамам у віці − щось солідніше. 3 Карата авторитетно заявляє − вік і тип сережок ніяк НЕ ПОВ'ЯЗАНІ! Взагалі ми радимо, як можна менше думати про вік, а більше дбати про гармонію з типом обличчя, зачіскою та стилем одягу. Якщо ви хочете знати, які з якими сережками ви будете виглядати молодшими - це однозначно модні сережки, сучасні, а не ті, які зберігаються у вашій скриньці з часів шкільного випускного. Якщо мочка втратила оксамитову пухкість як в юності, має заломи шкіри або розтягнуту дірочку, необхідно підібрати сережки за формою обличчя, які максимально прикриють мочку.

Золоті сережки пусети гвоздики ювелірний інтернет-магазин 3 Карата

Також є секрет в тому, що біле або комбіноване золото особливо з перлами, білими, або світлими кольоровими каменями освіжають обличчя, а темні камені в червоному золоті, навпаки, акцентують на вікових нерівностях шкіри. А великі важкі сережки, які відтягують мочку, краще носити в молодості, коли хочеться шику-блиску, і мочка ще здатна витримати по 15 грам на одне вухо! Але слід пам'ятати, що через 20 років ви можете про це пошкодувати. :) Що рекомендується для молодих дівчат? Будь-які сережки гвоздики будуть доречні, крім, мабуть, великих перлів, темно-сині, червоні, чорні камені гарні саме для молодого особи, надають їй загадковості. Універсальними вставками у сережки для будь-якого віку є смарагд, аметист, хризоліт, топаз, а також всі білі камені.

* Безкоштовна віртуальна примірка 1-3 виробів надається за умови підписки на e-mail або Telegram розсилку новин від 3 Карата.

Секрети підбору сережок під вечірню сукню

Якщо ви віддаєте перевагу діловому стилю, то краще звичайно підібрати золоті кульчики без підвісок, але хоча наприклад, темно-синя капелька сапфіру, що доповнює смужечку білих каменів, цілком може вважатися діловим стилем. А великі сережки гвоздики, що займають блиском каменів всю мочку, при невисокому зрості й худенькій статурі, будуть краще виглядати під вечірню сукню. Ми помітили, що круглолиці пишнотілі панянки з великими мочками люблять великі перли, причому в круглих сережках, на жаль − або висяча крапля перлів, або дрібні перлини, або... не перли. А ось худенькі дамочки з маленькими вушками купують малесенькі пусети. Їм, як раз, треба камінчик крупніший.

Про сережки кульчики під вечірнє вбрання

Еклектичність сучасної моди допускає багато чого, але все таки, вбираючись на прийом/ресторан враховуйте наступні поради:

1. Яскрава сукня не означає яскраві сережки. Приклад. До червоного плаття пасуватимуть білі, блідо-рожеві, бежеві невеликі сережки з перлами, рожевим або білим камінням, наприклад цирконієм Swarovski.

2. Бежева сукня з блискітками і сережки з білого золота − дуже ризиковано. Краще вибрати метал жовтого або червоного кольору, а от сині, блакитні, фіолетовій камені зроблять ваш образ яскравішим!

3. Маленьке чорне плаття, − у вас маса варіантів прикрас. Але якщо плаття «кльош» внизу або в районі ліфа, пишні рукави, утримайтеся від великих сережок, і навпаки, занадто стриману довгу або до колін сукню на бретелях доповнять великі сережки з розкішними великими яскравими каменями.

Ювелирный интернет-магазин 3 Карата
Ювелирный интернет-магазин 3 Карата
Ювелирный интернет-магазин 3 Карата

Підбираємо сережки під форму вух і мочок

Так, власниці ідеальної форми вуха, «приклеєного» до голови, з середньою мочкою, правильної овальної форми необхідно звертати увагу тільки на форму обличчя і власний стиль одягу. Якщо у вас маленькі вушка і практично відсутня мочка. Важкі, об'ємні сережки ще більш підкреслять це. Вибираємо щось середнє або некрупне. Якщо мочка довга, − на жаль, але пусети просто загубляться на ній. Зате ви сміливо можете носити великі важкі сережки. Якщо бажаєте купити кульчики з англійською застібкою, переконайтеся, що там вистачить місця для мочки. Якщо вушка відстовбурчені, радимо відмовитися від метеликів, мушок та іншої  об'ємної фауни чи флори. Виберіть щось класичне, подовжене, сережки, які звисають з вуха, особливо із застібкою тип «гачок», перевернутий трикутник, − все це подовжить вухо, в комплексі з зачіскою, що прикриває верхню частину вуха, зорово «притисне» вушко до голови. Втім, якщо сумніваєтесь, − завжди можна скористатись нашою безкоштовною послугою «Віртуальна примірочна» і надіслати у клієнську службу 3 Карата фото вашого вушка і 1-2 пари сережок з нашого каталогу і дізнайтесь, вони будуть виглядати.

Підбір сережок з кольоровим камінням до кольору очей

Чи нам не знати, як люблять кароокі сережки з блакитними топазами або пусети з фіолетовими аметистами, а блакитноокі − сережки з теплими червоними гранатами або яскравими смарагдами.

Якщо дуже хочеться − то так! Треба брати! Але не забудьте доповнити їх відповідним відтінком в одязі, а також каблучку або кулон у комплект.

Карооким краще вибирати сережки з білими діамантами, цирконієм, кварцем, гірським кришталем, камінням Сваровскі, бордовими гранатами, жовтими цитринами, помаранчевими сапфірами, зеленими хризолітами, турмаліном, смарагдом і навіть рожевими топазами, рубінами теплого червоного кольору і червоними турмалінами.

Зеленоокі красуні повинні знати, що зелені, жовті, коричневі, червоні, помаранчеві камені підкреслюють незвичайний колір очей. А як добре будуть сяяти сережки зі смарагдами, хризолітами, зеленою шпінеллю! Причому, краще підбирати червоне або жовте золото, особливо під бежеві раухкварц або цитрин.

Блакитнооким дамам йдуть блакитні, сині і рожеві топази, діаманти, а, особливо, сережки з сапфірами! Аквамарин, синя шпінель, авартюрін, найніжніша бірюза − це все ваше! Колір металу краще вибрати під колір шкіри, якщо вона не дуже бліда, то біле золото переважніше під холодні блакитні відтінки топазів або синіх сапфірів.

Сірі очі.Зверніть увагу на топази і сапфіри всіх синьо-блакитних відтінків, а також на чорні діаманти. Темно-бордові гранати, зелені гранати, кульчики з рубіном. А найкраще в ваших сережках буде красуватися аметист. Також ви − та щасливиця, якою йдуть серги з різнокольоровими вставками.

Якщо вам все ж складно підібрати собі прикраса, ми завжди готові вам допомогти!
Наша «Віртуальна примірочна» як раз для таких випадків!